З'явився новий спосіб отримання пенсій та соцвиплат для внутрішніх переселенців

Українцям, які змушені були мігрувати всередині країни, але не можуть отримувати пенсії та соцвиплати поштою, пропонують отримати гроші в Ощадбанку.

Про це повідомили у пресслужбі державного банку.

«У випадку, якщо клієнт переїхав та поруч немає відділення Укрпошти, всі соціальні виплати можна отримати в Ощадбанку незалежно від місця реєстрації та проживання», – йдеться у повідомленні.

У банку надали посилання з адресами відділень, що працюють.

У банку також перерахували документи, які мають взяти з собою громадяни, що претендують на отримання соцвиплат. Ідеться про паспорт громадянина України, ідентифікаційний код і пенсійне посвідчення (за наявності).

Там також зазначили, що для українців, які отримують виплати на картку Ощадбанку, нічого не зміниться – зміни торкнуться лише тих, хто користується послугами Укрпошти для отримання пенсій та інших соцвиплат і через війну зазнав труднощів з їх отриманням.

Нагадаємо, раніше ми писали, як оформити переадресацію пенсії для клієнтів Укрпошти. Повідомлялося, що поштарі зіткнулися з проблемами при доставці пенсій у деяких областях України під час війни.

Раніше в Мінсоцполітики розповіли, як виплачуватимуть пенсії під час воєнного стану. Березневі виплати ПФУ профінансував заздалегідь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО