У Берліні понад 20 тисяч людей вийшли на мітинг на підтримку України

У неділю, 13 березня, понад 20 тисяч громадян вийшли на демонстрацію у Берліні, щоб підтримати Україну у боротьбі з російським вторгненням.

Про це пише портал Berliner Zeitung.

Як повідомляється, демонстранти пройшли великою колоною центром міста до Бранденбурзьких воріт. Серед демонстрантів були як молоді, так і люди похилого віку, а також сім'ї з дітьми.

У багатьох учасників були повітряні кулі синього та жовтого кольору. Інші несли транспаранти з написами «Зупинити війну», «Світ», «Де вакцина проти війни» та гасла на адресу президента РФ Володимира Путіна.

За даними поліції, на акції були присутні 20 000 – 30 000 осіб. Водночас Альянс організаторів профспілок, церков, ініціатив із захисту довкілля та груп світу назвав кількість учасників у 60 000 осіб.

Багатотисячні демонстрації також пройшли у Штутгарті, Гамбурзі, Франкфурті та Лейпцигу. Два тижні тому на підтримку України на вулиці Берліна вийшли понад 100 тисяч людей.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск закликав зупинити кровопролиття в Україні.

13 березня в Ірпені російські військові розстріляли 51-річного кореспондента New York Times громадянина США Брента Ренауда. Ще одного журналіста було поранено.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО