Росія здійснила авіаудари по дитячій лікарні та пологовому будинку в Маріуполі

Окупаційні війська Російської Федерації здійснили авіаційний удар по дитячій лікарні та пологовому будинку в Маріуполі, Донецької області, де раніше було домовлено про зелений коридор для евакуації населення.

Про це повідомляє Національна поліція в Донецькій області.

«Російські окупанти здійснили авіаудар по лікарні та пологовому будинку в Маріуполі. На місці працює поліція. Сьогодні росіяни скинули авіабомбу в район лікарні та пологового будинку, де перебували мами з дітьми. Кількість загиблих і постраждалих встановлюється», – інформує відомство.

У Нацполіції додали, що ще один авіаційний удар прийшовся поблизу у центрі міста. Поліцейські документують наслідки бомбардування. Вибухотехніки збирають речові докази для Міжнародного суду Організації об'єднаних націй.

Поліція порушила кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що вчора російські військові вкотре зірвали евакуацію мирних жителів Маріуполя та почали стріляти у бік людей. Також окупанти обстріляли із «Градів» гуманітарний конвой для Маріуполя.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО