Атака РФ на Запорізьку АЕС: загинули троє українських військових

Російські окупаційні війська під час атаки та обстрілів по Запорізької атомної електростанції вбили трьох українських військових, ще двоє поранені, один з них – у тяжкому стані.

Про це повідомляє прес-служба державної компанії «Енергоатом».

«Втрати українських військових після нічного штурму Запорізької АЕС: загиблих - 3, поранених - 2, у тому числі 1 у тяжкому стані. Героїчні захисники станції знешкодили один танк ворога з усім екіпажем. Персонал станції не постраждав», – йдеться у повідомленні.

Раніше Міжнародне агентство з атомної енергії засудило дії Росії із захоплення Чорнобильської АЕС та атаки на Запорізьку АЕС. На засіданні агентства ухвалено резолюцію про рішуче засудження дій Російської Федерації в Україні. Зокрема, йдеться про насильницьке захоплення контролю над ядерними об'єктами в Україні. МАГАТЕ закликало Росію негайно припинити всі дії проти і на території ядерних об'єктах України для їхньої безпечної експлуатації.

Нагадаємо, цієї ночі внаслідок обстрілу російськими військами на території ЗАЕС виникла пожежа. Зайнялося три поверхи з п'яти одного з будівель навчально-тренувального комплексу.

Окупанти не давали змоги пожежникам підібратися до об'єкта, обстрілюючи їх.

Пізніше рятувальники змогли загасити пожежу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО