Голова Сумщини вимагає зброї та захист Байрактарами для стримування ворога

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький виступив із проханням допомогти області захиститися від навали російської армії та військової техніки – Іскандерів, Градів, Ураганів, Буків, танків, БТРів.

Про це Живицький повідомив у Telegram.

«Зараз у Сумську область зайшло вже понад десяток тисяч техніки, важкого озброєння, систем залпового вогню, які курсують територією всієї області та знищують людей у ​​нас в Україні. На територію Сумської області прямо зараз заходять десятки, сотні російських Іскандерів, Градів, Ураганів, Буків, танків, БТРів, колони заправників, заходить така техніка, яку навіть місцеві жителі не можуть ідентифікувати», - сказав він.

Живицький стверджує, що якщо Сумщина не отримає підтримки сьогодні Байрактарами, авіацією, бомбардуванням точними ракетами, то завтра війська РФ будуть у Києві.

«І це проблема не тільки наша. Це проблема сьогодні всієї України, всієї Європи і всього цивілізованого світу», - зазначає губернатор Сумшини.

Живицький зазначив, що «мародери російської так званої армії безчинствують на території всієї області», але територіальна оборона тримає сьогодні усі населені пункти.

«Голими руками та лише з автоматами в руках, з коктейлями Молотова ми зупиняємо десятки і сотні ворожої техніки», – заявив голова ОДА.

«Я не прошу, я вимагаю забезпечити Сумську область ударами Байракторів, забезпечити роботу з наземних цілей ворога високоточною зброєю, ракетами. Я вимагаю авіації, яка не дасть сьогодні стерти з лиця землі мою рідну Сумщину. Нам потрібні тепловізори, нам потрібні снайперські гвинтівки та патрони, нам потрібні рації, нам потрібний захист - бронежилети, каски, нам потрібний тактичний одяг, нам потрібні гранатомети, Джавеліни, Енлоу, будь-які протитанкові реактивні системи», - закликав Живицький.

Також Живицький зазначив, що завдяки теробороні Сумщина стримує, знищує та відправляє до Росії ворога, навіть розгортаючи колони.

«Сьогодні наша територіальна оборона - гола і боса - захищає 1 млн 100 тисяч жителів Сумської області. Голими руками і лише з автоматами в руках, з коктейлями Молотова ми зупиняємо десятки та сотні ворожої техніки. І я вимагаю, щоб наша область залишилася мирною, незалежною та далі тримала незалежність України та мир у Європі. Я вимагаю від вас підтримки», - додав він.

Нагадаємо, що у Сумській області відбувся перший обмін полоненими.

Раніше ми повідомляли, що в Охтирці Сумської області підірвано нафтобазу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО