Причетні до резонансних кібератак: у Росії затримали хакерів на запит США

Федеральна служба безпеки Росії затримала членів хакерського угруповання, яких вважають причетними до низки резонансних кібератак, зокрема на структури США.

Про це повідомляє пресслужба ФСБ.

У повідомленні зазначають, що в Росії затримали учасників групи хакерів REvil, що розсилали віруси для вимагання грошей. Один з них причетний до злому американської трубопровідної компанії Colonial Pipeline. Правоохоронці заявили, що провели обшуки за 25 адресами у місцях проживання 14 членів групи. У них вилучили кошти: понад 426 мільйонів рублів, зокрема у криптовалюті, 600 тисяч доларів та 500 тисяч євро. Також вилучили комп'ютерну техніку, криптогаманці, 20 автівок преміумкласу.

Хакери були затримані ФСБ за запитом США в рамках домовленостей з кібербезпеки.

«Ми вважаємо, що один з тих, хто був затриманий в п'ятницю, несе відповідальність за атаку на Colonial Pipeline минулої весни. Ми прагнемо до того, щоб ті, хто здійснює атаки на американців за допомогою вірусів-вимагачів, постали перед судом», – розповіла під час брифінгу представника Білого дому.

Американська влада сподівається, що затримані учасники угруповання хакерів постануть перед правосуддям.

Нагадаємо, у ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку та СБУ запевнили, що особисті дані українців не були викрадені, у тому числі - з додатку «Дія».

У ЄС {embeУкраїні допомогу через кібератаки. СБУ розслідує причетність спецслужб РФ до кібератаки. ]}

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО