Зростання цін на газ: в ОПУ анонсували точкову допомогу деяким секторам економіки

Деяким секторам економіки нададуть точкову допомогу через суттєве підвищення цін на газ.

Про це заявив заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

В ОПУ запевнили, що уважно стежать за ситуацією, котра склалася.

«Хоча ціна на газ зросла у 20 разів, ми цю ситуацію штучно втримали. Що стосується промисловості, будемо секторально дивитися. Багато галузей отримали значний зиск від буму на сировинні товари, тобто достатньо маржі, щоб пережити ці три-чотири місяці пікових цін на енергоресурси. Але є справді окремі сектори, де буму цін не було. Там вживатимемо точкові заходи», - повідомив Шурма.

Чиновник розповів, що до програми «єПідтримка» не включали готелі та ресторани через те, що там спостерігається «нормальна динаміка» попри підвищення ціни на газ. Але є сектори економіки, які й насправді просіли.

«А ось деякі сектори справді просіли. Наприклад, спортивні клуби. З одного боку, сильно поменшало відвідування, з іншого – це великі площі, які слід опалювати дорогими енергоресурсами. Аналогічно театрам. Тому спілкуватимемося з індустріями, вичатимемо, де й справді просідання, а де спекуляції. Де справді проблема, шукатимемо інструменти для допомоги», - підсумував Шурма.

Раніше ми писали про те, що більшість газопостачальних компаній України згідно з місячними тарифами на газ для населення в січні 2022 року не підвищували тариф.

За даними Мінфіну, тариф коливатиметься від 7,799 до 11,99 грн. за кубометр залежно від постачальника.

36 газопостачальних компаній встановили ціни, нижчі за 8 гривень за кубометр. Крім того, більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши лише річну пропозицію.

Також у «Нафтогазі» анонсували знижку для своїх клієнтів та розповіли, як її отримати.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО