Світовий банк погіршив прогноз економічного зростання світу на 2022 рік

Глобальний зростання світової економіки до 2023 року сповільниться. А у 2022 році економічне зростання впаде на 0,2% в порівнянні з попередніми прогнозами.

Про це говориться у доповіді Світового банку, яку структура опублікувала 11 січня.

Так, в країнах з розвиненою економікою економічне зростання знизиться з 5% у 2021 році до 3,8% у 2022 році та 2,3% у 2023 році. Світовий банк зазначає, що такі темпи зростання економіки фактично відповідають допандемійному показнику. А ось менш розвинені країни постраждають сильніше, оскільки у них економічне зростання впаде з 6,3% у 2021 році до 4,6% у 2022 році та 4,4% у 2023 році. Таким чином, обсяг виробництва у них залишиться на 4% меншим, ніж до пандемії.

Причинами уповільнення економічного зростання називають поширення нових штамів коронавірусу, світову інфляцію, борги та нерівність доходів населення.

«Світова економіка одночасно стикається з COVID-19, інфляцією і невизначеністю політики, а державні витрати та монетарна політика знаходяться на незвіданій території. Зростаюча нерівність і проблеми безпеки особливо шкідливі для країн, що розвиваються» - прокоментував Доповідь президент Групи Світового банку Девід Малпасс.

Тим часом економіка України у 2021 році, за попередніми оцінками, зросла на 3,2%. Однак цей показник не зможе перекрити спад, який був зафіксований у 2020 році.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО