Путін розповів про умови для додаткових поставок газу в Європу

Президент Росії Володимир Путін заявив, що додаткові обсяги російського газу почнуть надходити в Європу відразу після запуску «Північного потоку-2».

Про це повідомляє ТАСС.

Відомо, що Путін заявив, що додаткові великі обсяги російського газу надходитимуть до Європи відразу ж, як тільки буде дозволено запуск «Північного потоку-2». Він додав, що Москва виконала своє завдання з будівництва трубопроводу.

А тепер своє слово мають сказати європейці. При цьому Путін зауважує, що запуск газопроводу вплине на ціни не лише для Європи, а й для України.

Нагадаємо, «Газпром» 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про старт заповнення газом першої нитки ПП-2 стало відомо на початку жовтня. Після цього Федеральне мережеве агентство ФРН отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора. Проте сертифікацію було призупинено.

Німецький регулятор заявив, що рішення про сертифікацію російського трубопроводу «Північний потік-2» не буде ухвалено у першій половині 2022 року.

Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Хабек вважає, що питання схвалення газопроводу «Північного потоку-2» має вирішуватися відповідно до закону. Але він допускає можливість зупинення проєкту.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО