Гутцайт прокоментував скандал в українському хокеї

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в інтерв'ю «Слово і діло» прокоментував скандал із Федерацією хокею України та клубами так званої «суперліги».

Нагадаємо, клуби «Донбас» та «Краматорськ», яких виключили з чемпіонату Української хокейної ліги за порушення регламенту змагань, а також «Маріуполь», який залишив першість самостійно, оголосили про створення так званої хокейної «суперліги».

Дисциплінарний комітет Федерації хокею України розпочав розслідування проти учасників «суперліги» – проти них можуть запровадити санкції.

«Я на боці розвитку хокею. Міністерство немає права втручатися у роботу громадських організацій, ми можемо лише бути за розвиток виду спорту. Це їхній внутрішній конфлікт, який розпочався ще рік тому. Я працював над тим, щоб об'єднати ці дві протиборчі сторони. У мене вийшло – вони помирилися, грали разом. Нині у них знову пішло загострення стосунків. Я вважаю, що це гірше для розвитку хокею, тому що роздвоєння ні до чого не призведе. Я готовий знову спробувати об'єднати зусилля на розвиток хокею, але втручатися, ставати на чийсь бік держава не має права – я не займатимуся цим», – сказав Гутцайт.

Гутцайт також повідомив, що 12 січня до Києва приїде президент Міжнародної федерації хокею, щоби обговорити проблему з усіма сторонами конфлікту. «Плюс, я готовий проводити консультації для того, щоб ми сідали за стіл переговорів, знаходили якісь дотики», – додав міністр.

Нагадаємо, Україна отримала право на проведення двох міжнародних спортивних заходів у 2023 році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО