Постановка жінок на військовий облік: у Міноборони озвучили строки

В Україні представницям більшості поширених професій потрібно буде стати на облік військовозобов'язаних до кінця 2022 року. У Міністерстві оборони обіцяють незабаром розробити відповідну процедуру.

Про це розповів сьогодні під час брифінгу начальник управління персоналу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

«Є певний перелік професій, які мають бути поставлені на облік. Жінка має повідомити свого керівника підприємства, з'явитися до центру комплектування протягом 2022 року та з'ясувати, чи підлягає вона військовому обліку, бо є вікові обмеження та за здоров'ям», - сказав Горбач.

Нагадаємо, 17 грудня набув чинності наказ Міністерства оборони №313 від 11 жовтня 2021 року «Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після отримання яких жінок беруть на військовий облік військовозобов'язаних».

Роботодавець має проконтролювати, щоб жінки стали на військовий облік.

Граничний вік перебування у запасі та у військовому резерві – 60 років.

«Слово і діло» вже давно пише про те, як триває реалізація програмних зобов'язань Зеленського, і сьогодні поговоримо про обіцянку «армія має бути престижною службою».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО