Українське посольство дало роз’яснення нових правил в’їзду до Греції

Українці, які планують подорож до Греції з 19 грудня до 10 січня повинні дотримуватися нових вимог щодо правил в’їзду до країни.

Таке роз’яснення надало Посольство України у Греції.

Зазначають, що в’їзд на територію Греції дозволено усім без виключення особам з 5 років за умови надання негативного результату лабораторного молекулярного ПЛР-тесту зробленого не раніше ніж за 72 години до прибуття в країну або негативного результату лабораторного тесту на антиген (зробленого не раніше ніж за 24 години до прибуття). Тести потрібні будуть також для внутрішнього переміщення між островами.

Також туристам необхідно буде заповнити спеціальну форму за 24 години до перетину кордону та надати сертифікат про щеплення або ж про перенесену коронавірусну хворобу.

«Кожному подорожувальнику в Грецію, незалежно від наявності у нього вищевказаних документів, буде проведено експрес-тестування на Covid-19. У разі відмови від проходження тесту, компетентні органи мають право заборонити в’їзд в країну», – додають у посольстві.

Нагадаємо, в Австрії посилили правила в’їзду в країну, щоб стримати поширення штаму «Омікрон». Тепер в'їзд можливий тільки для вакцинованих осіб та осіб, які мають сертифікат про лікування, за умови надання обома категоріями осіб додатково негативного ПЛР-тесту (зробленого максимум за 72 години).

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО