Подати скаргу про домашнє насильство відтепер можна онлайн: як це зробити

В Україні запрацював сайт, на якому можна розмістити скаргу про випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Про це повідомили в Офісі віце-прем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної.

З 9 грудня скарг про насильство було створено спеціальний сайт урядової «гарячої лінії» 1547 – 1547.ukc.gov.ua.

«Завдяки роботі сайту, постраждалі від домашнього насильства зможуть в режимі онлайн подати анонімну скаргу про правопорушення, коротко сформувати інформацію про правопорушення для правоохоронних органів, а також відстежити чинний статус та перебіг розгляду звернення за номером повідомлення в особистому кабінеті», - йдеться у повідомленні.

На сайті можна отримати ключову інформацію щодо домашнього насильства, зокрема щодо алгоритму протидії. Також доступна інтерактивна карта, яка дозволяє отримати інформацію про кількість звернень, переданих органам виконавчої влади, та кількість наданих консультацій жертвам домашнього насильства.

Крім того, власне урядова «гаряча лінія» 1547 року працює цілодобово. На неї можна повідомити про випадки торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі та щодо дітей або про загрозу вчинення такого насильства. На гарячій лінії надаються безкоштовні конфіденційні інформаційні, психологічні та юридичні консультації.

Раніше повідомлялося про те, що глава держави Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за скоєння домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Також нагадаємо, у ВООЗ заявили, що кожна третя жінка у світі зазнавала насильства.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО