Єврокомісія направить ще 3,5 млн євро на гумдопомогу Донбасу

Європейська комісія додатково виділила 3,5 млн євро гуманітарної допомоги для підтримки вразливих верств населення Донбасу.

Про це оголосив спеціальний представник Євросоюзу з прав людини Еймон Гілмор під час візиту на схід України, повідомило представництво ЄС в Україні на сторінці у Twitter.

«Ці гроші допоможуть вразливим верствам населення, таким як літні люди, отримати необхідну підтримку, і підготуватися до зими», - йдеться в повідомленні.

Як уточнюється на сайті представництва ЄС в Україні, Гілмор відвідав Краматорськ, де наголосив на підтримці людей України з боку Європи.

Згідно з повідомленням представництва, через пандемію COVID-19 гуманітарна ситуація погіршилася, що призвело до ще більшої нестабільності і уразливості населення.

Додаткове фінансування, зокрема, допоможе отримати доступ до медицини і предметів першої потреби, а також підготуватися до наближення зими.

Відзначимо, у 2021 році Єврокомісія виділила 29 млн євро гуманітарної допомоги для сходу України, а з початку конфлікту ЄС виділив 194 млн євро.

Нагадаємо, на початку вересня США виділили Україні гуманітарну допомогу у розмірі 45 млн доларів на підтримку 3,4 млн громадян, які страждають від конфлікту на Донбасі.

А у жовтні в Україну прибула партія додаткової допомоги в сфері безпеки від США.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО