Суд оштрафував двох обвинувачених у справі Труханова

Вищий антикорупційний суд наклав по 4758 грн грошового стягнення на двох обвинувачених у кримінальному провадженні про заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси на придбанні будівлі збанкрутілого заводу «Краян», так званої справи міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«19 жовтня колегія суддів ВАКС визнала неповажними причини неявки у судове засідання двох обвинувачених у справі заводу «Краян» та наклала на них грошове стягнення – по 4758 грн з кожного. Засідання мало відбутися 12 жовтня. Проте, екскерівник Департаменту комунальної власності Одеської міськради та його заступник не з'явилися на засідання та не повідомили суд про неможливість та про причини свого неприбуття», – інформують у суді.

За даними «Слово і діло», йдеться про Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова.

Нагадаємо, за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО