Апеляція ВАКС стягнула в бюджет заставу експрацівника СБУ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду стягнула 88 100 грн застави, внесеної за колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області Ростислава Харченка через порушення обов'язків.

Таке рішення 11 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Звернути в дохід держави та зарахувати до спеціального фонду Державного бюджету України суму у розмірі 88 100 грн застави, внесеної обвинуваченим (Ростиславом Харченком – ред.). Застосувати до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 90 000 грн», – ідеться в рішенні.

За даними «Слово і діло», обвинувачений Харченко у серпні не з'явився до суду, попри обов'язок це робити.

Як відомо, 9 липня ВАКС визнав Харченка винним у зловживанні впливом і засудив його до 4 років позбавлення волі. Водночас судді виправдали його від обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди.

За версією сторони обвинувачення, Харченко, який на момент скоєння злочину займав посаду опера СБУ, запропонував комерційної компанії допомогу в поверненні обладнання для обробки бурштину та 55 кг бурштинової сировини, вилучених під час обшуку в липні 2016 року. Для цього він погодився вплинути на слідчого в кримінальному провадженні, в межах якого і вилучили обладнання. В обмін СБУшник зажадав від підприємців 50 тисяч доларів за власні «послуги».

Нагадаємо, колишнього СБУшника Харченка відправили під нічний домашній арешт. Пізніше йому пом'якшили запобіжний захід.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО