Румунія просить у ЄС екстреної допомоги для боротьби з COVID

У Румунії зростає кількість інфікувань коронавірусом, в той час, коли рівень вакцинації вкрай низький. Тому країна просить у Євросоюзу екстреної допомоги для боротьби з хворобою.

Про це повідомляє Politico.

Для допомоги у боротьбі з коронавірусом в країні активували Механізм цивільного захисту Європейського Союзу, який надає країнам-членам блоку допомогу в надзвичайних ситуаціях. Румунія також попросила передати достатню кількість доз препаратів з моноклональними антитілами для лікування 40 тисяч пацієнтів, хворих на коронавірус.

«Моноклональні антитіла імітують природний захист організму. Вони вже показали на практиці, що при своєчасному введенні пацієнтам знижують смертність від коронавірусу», – додають у повідомленні.

Відомо, що наразі в країні зростає кількість захворювання на COVID в той час, коли рівень вакцинації залишається низьким. Лише 33% її громадян отримали щонайменше одну дозу.

Нагадаємо, очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус закликав багаті країни призупинити бустерну вакцинацію населення від коронавірусу. Згідно з його словами, це несправедливо по відношенню до Африки та інших країн, яким не вистачає вакцин.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО