МЗС вимагає звільнити засудженого у Криму за «шпигунство» українця

Міністерство закордонних справ висловлює протест у зв’язку з засудженням громадянина України Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі та вимагає негайно звільнити його.

Про це йдеться у заяві міністерства.

У відомстві зазначають, що розглядають справу, як політично вмотивовану. Та вважають такі дії черговим прикладом зловживання Росією примусовим нав’язуванням громадянства РФ населенню тимчасово окупованого Криму.

«Вимагаємо від Російської Федерації скасувати рішення «суду» і негайного звільнити громадянина України Костянтина Ширінга, а також усіх незаконно утримуваних нею українських громадян», – йдеться в повідомленні.

У міністерстві також закликали міжнародне співтовариство засудити застосування Росією практики системних політичних репресій проти громадян України в тимчасово окупованому Криму та посилити політико-дипломатичний тиск на Росію.

Нагадаємо, Верховний суд Криму засудив українця Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Чоловіка звинуватили у шпигунстві. Омбудсмен Людмила Денісова зазначає, що кримінальну справу було сфабриковано.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО