У Зеленського закликали не панікувати через ситуацію з газом

У сховищах газу в Україні достатньо газу для населення і соціальної сфери.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у вівторок, 12 жовтня.

«Сьогодні звучить багато маніпуляцій в пресі із вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення. Також деякі «експерти» і ЗМІ розганяють паніку через проведення засідань обласних комісій ТЕБ та НС щодо оголошення надзвичайних ситуацій з поставками газу в регіонах », - написав Тимошенко.

За його словами, комісії ТЕБ та НС збираються в областях виключно для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу.

«Газу в сховищах цілком достатньо для потреб населення і соціальної сфери. Жодних проблем з цим немає. До 15.10.2021 НАК Нафтогаз України готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери (школи, садочки, лікарні)», - додав чиновник.

Тимошенко підкреслив, що ціна на газ для потреб населення - 7,42 грн, тому що «за такою ціною Нафтогаз продає паливо роздрібним постачальникам і теплогенеруючим компаніям для задоволення потреб населення». При цьому ціна на газ для потреб соціальної сфери - 16,8 грн, що є повною ціною ыз ПДВ і тарифом на транспортування.

Раніше сьогодні в трьох областях оголосили режим НС через проблеми з газом. Більшість бюджетних установ, які використовують природний газ для опалення і гарячої води, й досі не уклали договори на постачання природного газу.

Також нагадаємо, експерти повідомляли про те, що певні регіони України можуть залишитися без газу через припинення транзиту.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО