СБУ затримала росіянина, який сприяв мілітаризації Криму

СБУ затримала громадянина Росії, який сприяв окупації Криму - він був причетний до мілітаризації півострова.

Про це повідомляє в понеділок, 11 жовтня, прес-центр СБУ.

Чоловік приїхав із РФ на півострів для організації процесу розвитку важливих інфраструктурних проєктів. За це окупанти пообіцяли йому підвищення по службі.

Як повідомили правоохоронці, в 2014-2017 роках чоловік працював керівником незаконно створених окупантами структур на базі захоплених українських підприємств. Так, під час перебування на посадах, іноземець активно сприяв незаконному захопленню майна українських підприємств і його використання для розвитку інфраструктури анексованого півострову.

Зокрема, мова йде про перевезення вантажів Чорноморського флоту Міноборони РФ.

Крім того, фігурант неодноразово брав участь у робочих нарадах під головуванням так званого голови «Республіки Крим» Сергія Аксьонова, під час яких росіянин не лише звітував про виконання обов'язків, а й надавав пропозиції щодо розвитку інфраструктурних проєктів окупантів.

У результаті чого у вересні 2021 року громадянину РФ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних із метою зміни меж території або державного кордону України) КК України та скеровано обвинувальний акт щодо нього до суду.

Раніше в СБУ повідомили про те, що шахраї через підпільний call-центр крали гроші з банківських карт.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО