Саакашвілі планував вбивства та заворушення – прем'єр-міністр Грузії

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі планував вбивства опозиціонерів, а також заворушення в країні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, передає Sputnik Georgia.

Чиновник зазначив, що експрезидент Михайло Саакашвілі та його команда планували вбивство опозиціонерів, щоб спровокувати заворушення та звинуватити в них владу Грузії.

«Це інформація наших спецслужб. Їхній план був таким: під час кульмінації і мобілізації близько 10 000 чоловік, і, напевно, вони змогли б цього досягти, поліції довелося б затримати Саакашвілі і, можливо, використовувати спецтехніку. І в цей час однією з версій розглядалася вбивство в метушні кількох опозиційних лідерів», - заявив він.

Прем'єр стверджував, що Саакашвілі планував несподівано з'явитися на запланованій раніше 3-жовтня масштабній акції в Тбілісі, спровокувати появу поліції та приписати владі вбивство опозиціонерів.

«Це було однією з версій їхнього плану з метою делегітимізації нашого керівництва, за кордоном б показали, як тут вбивають опозиційних лідерів. І тоді б вони зажадали відставки уряду і призначення позачергових виборів», - додав Іраклій Гарібашвілі.

За словами прем'єра, у лавах «Єдиного нацруху» не було єдності щодо цього і лідер «Єдиного нацрух» Ніка Мелія був проти такого розвитку подій.

У «Єдиному нацрусі» поки що не коментували заяву прем'єра і висунуті ним звинувачення.

Нагадаємо, що напередодні виборів Саакашвілі, впервше за 8 років, повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі. Він оголосив себе політичним в’язнем і почав голодування.

Після цього, МЗС України викликало посла Грузії через затримання Саакашвілі.

Пізніше, у МЗС Грузії відреагували на позицію України щодо затримання третього президента Михайла Саакашвілі.

Раніше ми повідомляли, що у Грузії оголосили попередні результати виборів до органів самоврядування.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО