У Міноборони повідомили, коли виплатять заборгованість військовим

У Міністерстві оборони повідомили, коли виплатять 1,5 млрд заборгованості заробітньої плати військовим.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України.

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що вже у жовтні міністерство отримає можливість швидше профінансувати всі передбачені законодавством види виплат військовослужбовцям в повному обсязі. Для цього депутати повинні проголосувати за внесення змін до бюджету на 2021 рік.

«Міноборони деякий час тому заявляло про те, що кошти, необхідні для проведення у повному обсязі одноразових обов’язкових видів виплат, виплати додаткової винагороди, запровадженої 29 липня 2020 Постановою Кабінету Міністрів України № 741, інших додаткових виплат військовослужбовцям ЗСУ, передбачених законодавством, не були враховані під час прийняття Державного бюджету на 2021-й рік», – зазначила Маляр.

Однак до Верховної Ради вже подано невідкладний Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік». Цим законопроєктом передбачені видатки, зокрема, і на покриття дефіциту в коштах на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України.

Нагадаємо, заборгованість Міністерства оборони з обов'язкових виплат військовослужбовцям Збройних сил України становить 1 465 млрд гривень.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО