ДБР викрило масштабну схему контрабанди російського пального

Державне бюро розслідувань розкрило схему контрабанди російського палива, яке завозили через порти Одеської області.

Про це йдеться на сайті ДБР.

«Державне бюро розслідувань у межах боротьби із контрабандою та злочинами у митній сфері викрило масштабну контрабандну схему ввезення російського пального через порти Одеської області», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що для контрабанди використовували вантажні кораблі під українським прапором, які здійснювали комерційні рейси в іноземні порти. Екіпажі відключали системи автоматичної ідентифікації суден на маршруті до Румунії, Туреччини та Болгарії та прямували у визначену акваторію, де приймали нафтопродукти з російських танкерів.

«Завантажені пальним кораблі поверталися на затверджений маршрут та знову з’являлись на радарах. Після прибуття до румунських, турецьких та болгарських портів судна поверталися в Україну. Для розмитнення пального організатори підробляли документацію, в якій вказували іншу країну походження продукції», – зазначають в бюро.

З початку року зловмисникам вдалось цими суднами в Україну легально ввезти 27 тис. тонн нафтопродуктів. За інформацією слідства – це третина від реально імпортованого пального.

«На цей час виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігались ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про виявлені порушення направлено до органів державного нагляду, призначено службові перевірки», – додають у ДБР.

Нагадаємо, в Одеському порту в контейнері з бананами виявили майже 60 кг кокаїну.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО