Пов'язані з Кримською платформою: у Зеленського відреагували на нові затримання в Криму

Представництво президента України в АР Крим відреагувало на затримання заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля і пов'язує це з його участю у Кримській платформі.

Про це повідомляє пресслужба представництва президента у Facebook.

Відомство назвало обшуки у Джеляля черговим актом політики витіснення корінного кримськотатарського народу і його представницьких органів з Криму.

«Переконані, що відповідні кроки окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя щодо Нарімана Джелялова пов’язані з його громадською та політичною діяльність, зокрема з його участю у якості спікера на різних майданчиках Саміту Кримської платформи», - йдеться в повідомленні.

Заступнику голови Меджлісу пообіцяли зробити «все для деокупації тимчасово окупованого Криму та притягнення винних у цьому та інших злочинах до відповідальності».

Нагадаємо, сьогодні вранці до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля прийшли з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району. Після обшуків, за даними правозахисників, його вивезли у невідомому напрямку. При цьому сам Джеляль писав про сьогоднішнє затримання в Криму Ахтемова Азіза.

Прокуратура АР Крим порушила кримінальну справу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО