Україна в ТКГ не «вважає можливою» очну зустріч у Мінську – Арестович

Представники України на переговорах по Донбасу не бачать можливості проведення очної зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську в період дії карантинних обмежень.

Так прокоментував спікер української делегації Олексій Арестович відповідну пропозицію з боку РФ, пише Інтерфакс-Україна у понеділок, 2 серпня.

«На даний час карантинні обмеження через COVID-19 українська сторона сприймає всерйоз і не вважає можливою організацію очної зустрічі. Проте, ми почули позицію російської сторони. Ми її обговоримо на рівні голів делегацій, на рівні МЗС і приймемо відповідне рішення до моменту наступного засідання ТКГ - це 26 серпня. Ще є цілий місяць. Ми своєчасно повідомимо наших партнерів», - сказав він.

За словами Арестовича, «російська сторона видає бажане за дійсне, говорячи про те, що ОБСЄ виступає «за» проведення очної зустрічі у Мінську».

Сьогодні росЗМІ повідомили про те, що представник РФ в ТКГ Борис Гризлов свою пропозицію відновити очні засідання щодо Донбасу у Мінську аргументував тим, що такий формат допоможе підвищити результативність переговорів.

Нагадаємо, раніше Арестович вже пояснював, чому Україна не братиме участі в засіданнях ТКГ в Мінську.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО