Експерт оцінив можливість безвізу між Україною та Китаєм

Встановлення безвізового режиму між Україною та Китаєм цілком реальне і необхідне для старту процесу взаємної туристичної та трудової міграції громадян обох країн.

Таку думку висловив політичний аналітик Андрій Бузаров у коментарі Інтерфакс-Україна.

«Безвіз між Україною і Китаєм, по-перше, реальний, а, по-друге, необхідний. Багато українських студентів, туристів і потенційні працівники їздять до Китаю, де часто мають великі проблеми з отриманням китайської візи. Як і китайці, які мають величезний інтерес до України. Безвіз дасть можливість почати процес туристичної та трудової міграції, вільному руху людей в приватному порядку», – розповів Бузаров.

Як зазначив експерт, нині Україні та Китаю важливо визначити параметри введення безвізового режиму в умовах пандемії COVID-19.

Бузаров також додав, що встановлення безвізового режиму між країнами не загрожує Україні китайською трудовою експансією через приплив трудових іммігрантів з КНР.

Нагадаємо, 13 липня президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном, під час якої співрозмовники домовилися укласти угоду про безвіз між країнами.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО