Раді пропонують повернути звання Героя України Бандері та Шухевичу

У Верховній раді з'явився проєкт постанови, який пропонує президенту України Володимиру Зеленському повернути звання Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу.

Йдеться про проєкт постанови №5721 про святкування 80-річчя створення Української повстанської армії, оприлюднений на сайті ВР 5 липня.

«Проєктом постанови пропонується президенту України присвоїти звання Герой України Тарасу Бульбі-Боровцю і повернути звання Герой України Степану Бандері і Роману Шухевичу», - йдеться в повідомленні.

Група нардепів запропонували таку ініціативу, щоб на державному рівні відзначити 80-річчя створення УПА.

Автори ініціативи - 81 народний депутат, зокрема, з фракцій «Європейська солідарність», «Голос», «Слуга народу», «Батьківщина».

Як відомо, в 2007 році Роману Шухевичу посмертно присвоєно звання Герой України указом тодішнього президента України Віктора Ющенка. У 2010 році Донецький окружний адміністративний суд визнав указ недійсним.

У 2010 році Ющенко присвоїв Степану Бандері звання Героя України. У 2011 році прес-служба Адміністрації тепер експрезидента України Віктора Януковича повідомила, що указ скасований за рішенням також донецького суду.

Нагадаємо, стадіону «Арена Львів» хочуть присвоїти ім'я Бандери.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО