Україна незабаром отримає турецькі безпілотники Bayraktar – Зеленський

Президент Володимир Зеленський анонсував, що незабаром українській морській авіації передадуть турецькі безпілотники Bayraktar.

Про це він заявив у виступі під час урочистих заходів у межах відзначення Дня ВМС Збройних Сил України.

Зеленський зазначив, що українські військові, які управлятимуть цими безпілотниками, вже завершують підготовку в Туреччині.

«Успішним є рух щодо посилення нашої морської авіації. Ми очікуємо вже незабаром отримати сучасні та ефективні безплотні літальні апарати Bayraktar. Українські екіпажі для них вже завершують підготовку в Туреччині», – сказав він.

Також зауважимо, що президент Туреччини Реджеп Ердоган під час зустрічі у квітня поскаржився Зеленському на погрози з боку Росії. Ердоган розповів, що Володимир Путін шантажує Туреччину через підтримку України.

Україна ж готова застосувати турецькі безпілотники Bayraktar лише в тому випадку, якщо Російська Федерація розпочне великомасштабну операцію проти України або перейде в атаку. Безпілотники будуть застосовувати для захисту української території.

Нагадаємо, турецька компанія Aselsan пропонує Україні придбати у неї зразки техніки для протиповітряної оборони ближньої дії – 35-мм самохідний зенітний комплекс Korkut. У компанії вказують, що їх СЗРК розроблений відповідно до стандартів НАТО, пройшов низку перевірок і відповідає всім сучасним технічним і оперативним вимогам.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО