Венедіктова пояснила, чому Медведчука не відправили до СІЗО

Суд не відправив нардепа Віктора Медведчука до СІЗО оскільки суддя порахував, що клопотання про його арешт було безальтернативним.

Сума застави в 300 млн гривень була занадто великою для людини, чиї активи були заморожені, заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова в ефірі Україна 24.

«Відповім як юрист. Чи могли ми йти безальтернативно по цій категорії. Ні, тому було клопотання про утримання під вартою з альтернативою внесення застави. Застава була дуже велика - 300 млн гривень. З іншого боку, суддя, коли мотивував рішення, сказав, чекайте, ви наклали санкції, його активи заблоковані. Коли ви ставите таку заставу, то за духом права ви робите безальтернативне клопотання і просто хочете посадити людину під варту», - заявила вона.

Генпрокурор додала, що якби рішення судді було неправосудне, то вона б пішла до Вищої ради правосуддя.

«Суд вирішив, що оскільки ми наклали санкції на нього, то це безальтернативне. Тому суд пішов таким шляхом. Якщо щось там було несправедливо, я б пішла до Вищої ради правосуддя, але в цьому рішенні судді, підстав для цього немає», - зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, відеохостинг YouTube заблокував сторінки українських телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, щодо яких були запроваджені санкції РНБО. Про це свідчать дані в YouTube в суботу, 24 квітня.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака - соратника Віктора Медведчука.

Санкції терміном на 5 років торкнулися і каналів Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. Вони припинили своє мовлення.

Мінкультури раніше направляло в YouTube звернення з проханням заблокувати сторінки телеканалів 112, ZIK і NewsOne.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО