З України вислали десятки «злодіїв у законі» – Нацполіція

Кільком десяткам кримінальних авторитетів влада України скасувала дозвільні документи на проживання, частина з них депортовані до країн їхнього походження.

Про це в середу, 26 травня повідомила пресслужба Нацполіції.

Такі заходи були схвалені в ході відпрацювання по викриттю представників криміналітету, включених до списку санкцій РНБО, затверджених указом президента України.

27 представникам криміналітету зі списку санкцій РНБО анульовані дозвільні документи на проживання в Україні, 10 примусово повернули до країн їхнього походження з забороною в'їзду на територію держави. Серед них - уродженці Грузії та Вірменії, які підтримували зв'язки з представниками криміналітету не тільки у країнах свого походження, але й в різних регіонах України.

«У переліку 17 «авторитетів», яким скасували посвідчення та інші дозвільні документи на проживання в Україні - кілька т.зв. «смотрящих» і уродженці різних країн. Всі вони підозрюються в кримінальних процесах, більшість із них перебувають в місцях позбавлення волі. Кожен з них відповідатиме за свої «справи» і нестиме відповідальність відповідно до українського законодавства», - йдеться в повідомленні.

У Нацполіції підкреслили, що робота з протидії поширення злочинного впливу т.зв. «кримінальних авторитетів» зі списку санкцій РНБО триває.

Раніше президент схвалив санкції проти кримінальних авторитетів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО