Загострення в зоні ООС: комітет просить заслухати міністра оборони

Комітет парламенту з питань людини, деокупацію та реінтеграції тимчасово окупованих територій просить заслухати міністра оборони Андрія Тарана в Раді.

У комітеті заявляють про нарощування військової техніки з боку Російської Федерації, заявив глава комітету Дмитро Лубинець під час засідання погоджувальної ради.

«Ми (члени комітету, - ред.) постійно на зв'язку з жителями, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Все повідомляють про нарощування військової техніки з боку Російської Федерації. Можливо було б на цьому тижні заслухати міністра оборони», - заявив парламентарій.

За його словами, голова Міноборони може більш детально описати ситуацію, ніж начальник Генерального штабу, якого вже заслухали у парламенті.

«Дійсно, щоб він (Таран, - ред.) розповів, що відбувається (на Донбасі, - ред.). Ми заслухали Хомчака, але Хомчак не впливає ні на оборонні закупівлі, ні на загальні тенденції, які відбуваються у Збройних силах України. Від комітету ми просимо розглянути можливість заслухати міністра оборони», - підкреслив нардеп.

Раніше в ОПУ виключили військове вирішення конфлікту на Донбасі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО