Тарифи таксі під час локдауну в Києві перевірить АМКУ

Київське обласне територіальне відділення АМКУ вивчить ціни на послуги таксі в столиці. Причина - різкий стрибок тарифів майже в два-три рази у перший день локдауну в Києві.

Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький у Facebook.

За його словами, вартість замовлення таксі в Києві виросла в два-три рази у перший день дії жорсткого карантину 5 квітня.

«Про це свідчить інформація в популярних сервісах замовлення таксі, численні повідомлення в ЗМІ та скарги киян. Таких скарг в наше відділення надійшло дуже багато», - написав він.

Хмельницький додав, що найбільше скарг надійшло на компанії таксі «Убер», «Болт» і «Уклон».

«Ситуація може свідчити про наявність в діях перевізників та особливо організаторів таких перевезень можливих ознак порушення, передбаченого частиною третьою статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання) та/або частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (зловживання монопольним (домінуючим) становищем)», - повідомив він.

У зв'язку з цим АМКУ почав дослідження щодо дотримання учасниками ринків надання послуг з перевезення пасажирів в Києві, а також організації таких перевезень у період посиленого карантину.

Нагадаємо, у Києві з 5 квітня діє жорсткий локдаун. Закрито школи і дитсадки. Громадський транспорт і метро працює тільки за спецперепустками. У понеділок столиця застигла в кілометрових заторах.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО