Папа Римський у пасхальному посланні згадав Донбас і Карабах

Папа Римський Франциск 4 квітня виголосив традиційне пасхальне звернення «Urbi et Orbi». Він згадав конфлікт на сході України, війну в Нагірному Карабасі, Сирію, М'янму і проблеми пандемії.

Про це повідомляє пресслужба Ватикану.

Він, зокрема, закликав приборкати гонку озброєнь і вибрати мир замість «світогляду війни».

«Занадто багато насильства зберігається в світі! Господи, ти - наш світ, допоможи перемогти менталітет війни. Дозволь тим, хто став бранцями цих конфліктів, особливо на сході України і в Нагірному Карабасі, повернутися живими і здоровими до своїх родин ... Христос, дай світ любові змученої Сирії, де мільйони людей живуть в нелюдських умовах », - сказав Франциск.

Він також звернув увагу на місця, які страждають від внутрішнього насильства і міжнародного тероризму в африканських районах Сахеля, Нігерії, Тігрея і регіоні Кабо Делгадо в Мозамбіку.

Папа Франциск також помолився за молодих людей М'янми, «відданих підтримці демократії і забезпечення їх права на голос мирним шляхом». Він також висловив надію, що жителі Лівану знайдуть підтримку міжнародної спільноти в ці важкі часи.

«І нехай Христос зупинить збройний конфлікт в улюбленій і зруйнованій війною Сирії», - додав Папа Римський.

Також понтифік закликав людей не втрачати надії на швидке припинення пандемії і повернення до нормального життя, а країни світу - прискорити поширення вакцин проти COVID-19, особливо серед бідних.

Нагадаємо, в січні Папа Римський вакцинувався від коронавірусу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО