6 років позбавлення волі: обвинувачений суддя оскаржив вирок

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скарги на вирок судді Рахівського районного суду Закарпатської області Івана Тулика, якого визнали винним в одержанні неправомірної вигоди та засудили до 6 років позбавлення волі.

Про йдеться в ухвалі АП ВАКС від 26 березня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 16 лютого Вищий антикорупційний суд визнав суддю Тулика винним в одержанні неправомірної вигоди та зловживанні впливом. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права обіймати посаду судді протягом 3 років із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Не погодившись з таким вироком, троє адвокатів Тулика подали апеляційні скарги. У них вони просять скасувати вирок та закрити кримінальне провадження стосовно судді. Апеляційна палата ВАКС відкрила провадження за скаргами. До 5 квітня сторони можуть подати заперечення на скарги.

За версією слідства, за 10 тисяч гривень суддя Тулик погодився розглянути на користь заявника цивільну справу про стягнення боргу. Як вказали в САП, судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого частини 3 статті 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням наданого йому службового становища.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Рахівського районного суду Закарпатської області Івана Тулика, обвинуваченого в отриманні хабаря.

Перед цим суд обмежив терміни ознайомлення зі справою для закарпатського судді.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО