Як будуть вакцинувати українців китайською вакциною CoronaVac – Ляшко розкрив деталі

Незабаром українців почнуть вакцинувати китайською вакциною від коронавірусу CoronaVac, перша партія якої сьогодні надійшла в Україну. Ця вакцина, як і використовуваний в Україні CoviShield, колеться двома дозами.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я та головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі ТСН.

«Вона потребує двох щеплень. Зараз вакцина пройде десятиденний лабораторний контроль. Якщо після цього її допустять, вона буде використовуватися. Але будуть використовувати чітко ті 215 тисяч доз на два щеплення. Спочатку зроблять перше щеплення, а потім через 24 дні - друге. Щодо того, чому прийшло тільки 215 тисяч доз, то це - питання до компанії, яка її поставляє. За несвоєчасні поставки ця компанія платить штрафні санкції. Але ми сподіваємося, що найближчим часом буде виконаний контракт, а це - 1,9 млн доз вакцини», - розповів Ляшко.

Нагадаємо, 25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac. Перша партія налічує 200 тисяч доз вакцини, всього Україна замовила 2 мільйони доз вакцини.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО