У МВС розповіли, кого і як штрафуватимуть за відсутність масок на вулиці

У Міністерстві внутрішніх справ дали пояснення щодо штрафів за відсутність маски в громадських місцях міст «червоної зони»; штрафувати насамперед будуть злісних порушників, які не реагуватимуть на зауваження правоохоронців.

Про це розповів заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало в коментарі «Українській правді».

«Робота правоохоронців матиме насамперед профілактичну та роз'яснювальну місію. Безумовно, першочерговим завданням буде донести до людей, чому дотримуватися масочного режиму - надзвичайно важливо як для власної безпеки, так і безпеки здоров'я і життя оточуючих. Всі повинні усвідомлювати власну відповідальність», - пояснив він.

При цьому додаткові патрулі для відстеження порушень масочного режиму поліція залучати не має наміру. Тракало зазначив, що патрулі і так є на вулицях, просто тепер вони будуть робити зауваження громадянам. Якщо громадяни, яким зроблять зауваження, почнуть відмовлятися одягати маску - на місці отримають протоколи про штраф у 170 грн. Або в 17 тисяч грн - якщо правопорушення мало місце в громадському транспорті або державній установі.

Нагадаємо, у вівторок, 23 березня, Кабмін посилив правила перебування громадян на територіях загального користування в регіонах «червоної» зони. Тепер українці зобов'язані тут носити маски.

Забороняється «перебування на територіях загального користування без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО