У ВООЗ розповіли про вакцини від COVID-19 нового покоління

У ВООЗ анонсували появу до 2022 року вакцин від коронавірусу нового покоління - вони будуть використовуватися без уколів, а зберігати такі вакцини можна буде за кімнатної температури.

Про це в інтерв'ю Bloomberg заявила провідний науковець ВООЗ Сумія Свамінатан.

За її словами, до кінця року повинні завершити клінічні дослідження і пройти нормативну перевірку шість-вісім нових вакцин від COVID-19. Зараз в ВООЗ схвалені вже 10 вакцин від коронавірусу.

«Ми в захваті від наявних у нас вакцин. Але ми можемо і далі поліпшуватися. Я думаю, що ближче до 2022 року ми побачимо появу поліпшених вакцин», - заявила Свамінатан.

Зокрема, зараз тривають дослідження вакцин, які будуть застосовуватися преорально або назально за допомогою спрею або за допомогою пластиру на шкіру. У ВООЗ відзначають, що такі препарати будуть краще підходити певним групам, таким як вагітним жінкам.

На сьогодні триває вивчення на людях понад 80 вакцин-кандидатів, хоча деякі з них знаходяться на ранніх стадіях клінічних досліджень. При цьому компанії, чиї вакцини вже використовуються у світі, приступили до дослідження оновлених версій препаратів, які мають стати ефективними проти нових штамів вірусу.

Раніше повідомлялося про те, що Moderna почала тестування вакцини на дітях.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО