Медведчук подав позов до Верховного суду через впровадження проти нього санкцій

Нардеп Віктор Медведчук оскаржив впровадження проти нього українською владою санкцій. Відповідний позов 16 березня отримав Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України.

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду.

Відзначається, що позову, котрий надійшов до суду, присвоєно реєстраційний номер справи - № 9901/73/21.

«16 березня 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшов позов, яким оскаржується указ президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», а саме п. 7 доп. 1, згідно з яким застосовані санкції до позивача - громадянина України Віктора Медведчука», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 лютого на засіданні РНБО оголосили про санкції проти низки юридичних і фізичних осіб, зокрема - проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Вони діятимуть три роки.

25 лютого ЗМІ написали про те, що у 2014 році Медведчук і на той час помічник Путіна Владислав Сурков обговорювали постачання електрики до окупованого Криму. Також було оприлюднено аудіозапис з розмовою нібито Медведчука і Суркова.

У СБУ заявили, що проаналізують запис розмови Медведчука і Суркова.

Запис також прокоментував глава МВС Арсен Аваков.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО