«Слуга народу» запроваджує власну систему акредитації ЗМІ – Корнієнко

Фракція політичної партії «Слуга народу» оголосила про запровадження власної системи акредитації журналістів на партійні заходи.

Про це заявив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко під час брифінгу, повідомляє УНІАН.

«Ми переходимо на системну діяльність, у нас буде створено медіацентр, медіапростір певний... Ми запускаємо процес акредитації, він буде проходити в найближчі 2-3 тижні. Ми завтра офіційно повідомимо виданням всім по каналах комунікації, що буде входити в акредитаційній заявку, які будуть результати акредитації для кожного ЗМІ, скільки ми будемо давати посвідчень або доступів», - розповів він

За словами Корнієнка, це робиться задля покращення взаємодії ЗМІ та депутатів.

«Зробити її простіше для вас і прозоріше... Акредитація дозволить нам відразу планувати роботу наших імпровізованих медіацентрів. Ми завжди будемо знати, що у нас 40-50 журналістів з виданими посвідченнями та, відповідно, ми повинні розраховувати на таку кількість посадочних місць в залі», - сказав депутат.

Корнієнко не сказав, кого пускатимуть, а кого загорнуть, але зазначив, що в партії ради бачити тих, «ті, хто займається журналістикою».

«Ми зможемо для себе розуміти, до нас прийшла преса або активісти різних партій, або представники підсанкційних каналів, що також бувало. Ми будемо цю діяльність робити прозорою. Точно ті, хто займається журналістикою, ті, хто не займається партійною пропагандою, вони для нас завжди бажані гості на наших будь - яких заходах», - пояснив Корнієнко.

Нагадаємо, раніше журналістам підсанкційних телеканалів Віктора Медведчука - Newsone, ZIK та «112 Україна» - скасували акредитацію для роботи в стінах Верховної Ради.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО