Британія будуватиме для України ракетні катери – військовий аташе Британії

Велика Британія займеться проєктуванням та будівництвом ракетних катерів для України в рамках підписаного між двома країнами меморандуму.

Про це розповів аташе з питань оборони посольства Великобританії в Україні тім Вудс в інтерв'ю виданню «День».

«Ці ракетні катери проєктуються спеціально для України, тому вони будуть оригінальними та мати довжину орієнтовно від 50 до 65 метрів, що буде забезпечувати швидкість в 40 вузлів. І на них планують встановити артилерійські системи та ракети», - розповів він.

Вудс додав, що зараз британські кораблебудівні компанії вивчають питання того, що за протикорабельні ракети будуть встановлені на катери - малої дальності або великої.

«А друга частина - чотири ракетних катери - будуватимуться в Україні. І це буде чудово для українського кораблебудування і також для ВМС, тому що ви отримаєте ці здібності тут, в Україні. Інша опція, яку ми вивчаємо, яка ще не формалізована, це – спільне проєктування бойових кораблів британської промисловості з українським проєктним бюро в Миколаєві», – додав аташе.

Будівництво першого катера, резюмував дипломат, має розпочатися на початку 2022 року. Це дуже короткий термін, оскільки мова йде про повну розробку і проєктування, починаючи від створення дизайну і закінчуючи початком виробництва.

Нагадаємо, що в Пентагоні розповіли про виділений для України пакет військової допомоги - цього разу майже вся сума військової допомоги піде на два патрульних катери для Військово-Морських сил України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО