На Прикарпатті облаштують 600 додаткових COVID-ліжок – Ляшко

В Івано-Франківській області до кінця цього тижня додатково розгорнуть 600 ліжок для пацієнтів з коронавірусом.

Про це повідомив головний санітарний лікар - заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко в Івано-Франківську під час засідання комісії ТЕБ та НС, передає Укрінформ.

За його словами, з цих 600 ліжко-місць 250 вже підключені до кисню, оскільки Івано-Франківська область недавно придбала 115 кисневих концентраторів і передасть їх до певних медустанов.

Крім того, до списку лікарень, які приймають хворих на COVID-19, додадуть ще три нових медустанови Прикарпаття і повністю переформатують багатопрофільну Богородчанську ЦРЛ під медустанову для хворих коронавірусом, додав Ляшко.

Так, саме до Богородчанської ЦРЛ направлять госпіталь ДСНС, у якому є не менше 120 кисневих концентраторів. За словами Ляшка, це допоможе збільшити кількість нових ліжко-місць з киснем до 370.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що в Івано-Франківську центральна лікарня переповнена COVID-пацієнтами. Крім того, близько 80% ліжко-місць зайняті і в міській клінічній лікарні №1.

На ситуацію із завантаженістю COVID-ліжок в Івано-Франківській області відреагували в ОПУ. До регіону терміново вирушив головний санлікар Віктор Ляшко.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО