Нацполіція викрила схему з підроблення водійських прав

Співробітники Нацполіції викрили злочинну групу, яка налагодила масштабну схему з виготовлення та збуту підроблених водійських посвідчень європейського зразка.

Про це повідомляє відомство в понеділок, 8 лютого.

Замовники отримували підроблений документ за 43 тисячі гривень без проходження відповідних іспитів. Щорічний дохід учасників групи досягав 20 млн гривень.

«Кіберполіція встановила, що організував незаконний бізнес 29-річний житель Києва. Чоловік створив і адміністрував вебсайти, де приймалися заявки на виготовлення посвідчень водія європейського зразка. Також фігурант створив сall-центр, до роботи в якому залучив близько 20 працівників», - зазначено в повідомленні.

Оператори зв'язувалися з замовниками і запевняли тих, що вони нібито будуть вчитися в одній з автошкіл Польщі. А для «гарантованого» отримання водійського посвідчення на державний іспит в сервісному центрі повинен був йти співробітник компанії замість клієнта.

«Фігуранти, використовуючи підроблені печатки, незаконно виготовляли посвідчення. Далі фейковий документ надсилали замовникам поштою, а гроші зловмисники отримували на банківські рахунки, відкриті на підставних осіб», - додали в поліції.

За місцями проживання фігурантів, а також в call-центрі правоохоронці провели обшуки та вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи, штампи, печатки та безпосередньо посвідчення європейського зразка.

Відкрито кримінальне провадження за статтями про шахрайство і підробку документів (ч.3 ст.190 КК України). Вирішується питання про оголошення учасникам групи про підозру та обрання запобіжного заходу.

Раніше в Запорізькій області викрили проросійських сепаратистів, які агітували за СРСР.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО