Мешканці ОРДЛО можуть безкоштовно лікуватися від коронавірусу в Україні – МОЗ

Жителі ОРДЛО також можуть безкоштовно лікуватися від коронавірусу на підконтрольній Україні території. Таке лікування громадяни отримають у тому випадку, якщо тест підтвердиться на КПВВ або за місцем прибуття.

Про це під час дискусії «Пандемія COVID-19 у контексті гуманітарної кризи: ситуація на сході України» заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише пресслужба МОЗ.

За його словами, люди, які приїжджають на КПВВ, можуть зробити тести на COVID в сервісній зоні. При негативному тесті не потрібна ізоляція, та інформація про це надійде у додаток «Вдома». Якщо немає можливості встановити додаток, їх направляють до обсерватору на 14 днів.

«Якщо це (хворобу, - ред.) буде виявлено, вони будуть отримувати безкоштовне лікування на території України. Якщо симптоми хвороби не будуть виявлені, громадяни зможуть вільно пересуватися по території», - сказав Ляшко.

При цьому є можливість не здавати тест на місці, а відправитися до пункту призначення, зазначений в додатку, і вже там здати тест.

Раніше Кабінет міністрів України дозволив проводити тестування на коронавірус особам, які прибувають з території тимчасово окупованого Криму та ОРДЛО, за допомогою експрес-тесту на визначення антигену.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО