Зеленський розповів про святкування 30-річчя незалежності України

Сьогодні глава держави Володимир Зеленський провів нараду з Кабміном, де обговорили концепцію святкування 30-річчя незалежності України.

Про це у вівторок, 2 лютого, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Має бути не тільки 30 років досвіду, а й погляд на 30 років вперед. Важливою залишається концепція єдності та зміцнення іміджу України як повноправного партнера на міжнародній арені», - зазначив Зеленський.

Також він нагадав про те, що напередодні 30-річного ювілею незалежності відбудеться саміт Кримська платформа із залученням міжнародних партнерів України.

«Ця подія буде мати історичну цінність. Ми об'єднаємо зусилля всіх країн, які допомагають з вирішенням питань жителів Криму і деокупацією півострова», - зазначив Володимир Зеленський.

Відзначається, що також заплановані заходи, присвячені зміцненню міждержавних відносин і розвитку культурної дипломатії. Безпосередньо в день народження України поряд з іншими заходами буде проведено парад із залученням військової техніки. Крім того, ввечері відбудеться святковий концерт.

«Кожне міністерство представить особливий, видатний проєкт у своїй області, який сприятиме розвитку України. Очікується приїзд лідерів багатьох держав - партнерів та друзів України», - йдеться в повідомленні пресслужба ОП.

Зеленський також нагадав, що 2021 - це рік видатних дат в історії України. Серед них як трагічні - 80 річниця Бабиного Яру, та 35 річниця Чорнобильської катастрофи, так й позитивні - 150-річчя Лесі Українки та 25-річчя Конституції.

Також сьогодні нардепи заснували День пам'яті українців, які рятували євреїв від Голокосту.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО