У Кремлі відреагували на протести через Навального

Прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков вважає, що на протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального вийшло «мало людей».

Про це він сказав в інтерв'ю для передачі «Москва. Кремль. Путін», пише російська служба ВВС.

«Зараз будуть багато говорити, що на незаконні акції вийшло багато людей. Ні, вийшло мало людей, багато людей голосують за Путіна. І багато людей голосували за поправки до конституції. Якщо цифри порівняти, то зрозумієте, наскільки це мало людей, хоча це теж громадяни Росії», - заявив Пєсков.

Він також дав відповідь посольству США у Росії, яке розкритикувало дії влади РФ під час розгону мітингів.

«Звичайно, це некоректні публікації (у в Twitter - ред.). І, звичайно, вони побічно є абсолютним втручанням у наші внутрішні справи. Тобто, побічно це є прямою підтримкою порушення закону Російської Федерації, підтримкою несанкціонованих акцій. Якби наше посольство так само вчинило, коли заворушення були в Сполучених Штатах, а вони там тривають, то, напевно, це викликало б певне відчуття дискомфорту у Вашингтоні», - додав прессекретар Путіна.

Нагадаємо, у Росії 23 січня пройшли акції на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального. Приводом став арешт опозиціонера, який повернувся з Німеччини.

Правозахисники повідомили про рекордні затриманнях - 3592 людини. Затримували і дружину Навального Юлію, проте пізніше відпустили.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО