Байден підписав термінові укази для боротьби з COVID

Президент США Джо Байден підписав низку указів, які повинні сприяти боротьбі з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» у п'ятницю, 22 січня.

Зокрема, президент США підписав 10 указів, пов'язаних з боротьбою з COVID-19, як виконання частини своїх передвиборчих обіцянок.

«10 нових указів Байдена, на додаток до тих, які були підписані раніше, мають на меті, зокрема, активізувати повільний початок програми вакцинації, розширити тестування і носіння масок, а також посилити збір і аналіз даних, щоб допомогти формувати подальшу політику. Ті, хто прибуває з-за кордону, повинні будуть надати негативний тест на COVID-19 перед виїздом в США і пройти карантин по прибуттю», - йдеться в повідомленні.

Байден також доручив агентствам використовувати Закон про оборонне виробництво (Defense Production Act), що дозволяє уряду направляти промисловість на виробництво запасів, необхідних при надзвичайних ситуаціях в країні.

Відзначимо, Байден обіцяв, що за перші 100 днів його президентства в США вироблять не менше 100 млн доз вакцин від коронавірусу (цього вистачить для вакцинації 50 млн чоловік).

Нагадаємо, Джо Байден після інавгурації 20 січня і вступу на посаду президента підписав перші свої укази, скасувавши низку рішень Дональда Трампа. Зокрема деякі з них стосувалися повернення США до ВООЗ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО