Апеляція ВАКС пом'якшила домашній арешт ексголови Чернігівської РДА

Апеляційна палата пом'якшила цілодобовий домашній арешт колишнього голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області, депутата Чернігівської обласної ради Сергія Журмана, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 січня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відправив Журмана під цілодобовий домашній арешт, нещодавно його продовжили. Втім підозрюваний подав апеляційну скаргу на таке рішення і суд її задовольнив частково, змінивши цілодобовий на нічний домашній арешт.

«Апеляційну скаргу - задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду - скасувати. Постановити нову ухвалу, якою клопотання прокурора про продовження строку домашнього арешту - задовольнити частково. Продовжити підозрюваному Сергію Журману до 4 березня включно строк дії запобіжного заходу у виді домашнього арешту, заборонивши йому залишати місце проживання у період доби з 20:00 до 06:00», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, Журман вимагав 10 тисяч доларів у місцевого мешканця. У таку суму він оцінив видачу розпорядження на розроблення детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів у Чернігівській області. Його затримали під час одержання всією суми коштів.

Нагадаємо, 4 листопада СБУ затримала Журмана. 21 листопада президент Володимир Зеленський звільнив його з посади голови Чернігівської РДА. Нещодавно суд продовжив слідство у справі Журмана до 5 березня

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО