Швейцарія затвердила вакцину Moderna

Швейцарська агенція з терапевтичних продуктів Swissmedic, яка регулює обіг ліків в країні, дозволила використання вакцини від коронавірусу виробництва компанії Moderna для масової вакцинації населення.

Про це повідомляє Swiss Info.

Зазначається, що регулятор вирішив, що вакцина відповідає вимогам безпеки, ефективності та якості. Відтак, її можна використовувати з моменту прийняття відповідного рішення.

За даними Swissmedic, ефективність вакцини Moderna становить 94% через 14 днів після введення пацієнтові другої дози медичного засобу.

Це друга вакцина, схвалена до застосування в Швейцарії. Раніше єдиним дозволеним препаратом для проведення щеплення від коронавірусу у Швейцарії була вакцина виробництва Pfizer/BionTech.

Обидві вакцини засновані на аналогічній технології MNRA, і обидві вакцини розраховані на дві дози з інтервалом приблизно в місяць.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Єврокомісія має намір найближчим часом поставити до країн ЄС 80 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу компанії Moderna, оскільки європейський регулятор схвалив її використання в країнах ЄС.

Також ми писали, що Великобританія схвалила застосування американської вакцини Moderna на території Сполученого Королівства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО