Зеленський підписав закон про внутрішній водний транспорт

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внутрішній водний транспорт», ухвалений парламентом 3 грудня.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Закон врегульовує відносини в області судноплавства на внутрішніх водних шляхах України. Зокрема, встановлюються умови роботи внутрішнього водного транспорту, використання внутрішніх водних шляхів та їх боргових смуг для судноплавства», - йдеться в повідомленні.

Також законом нормується питання майна, що затонуло на внутрішніх водних шляхах, відповідальності судновласників за порушення законодавства про внутрішній водний транспорт і т.п.

Документ імплементує основні вимоги директив і регламентів Європейського Союзу відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

«В Україні тільки 1% вантажних перевезень здійснювався по річках, хоча це найдешевший і найбільш екологічний спосіб доставки вантажів у світі. Після набуття чинності закону в нашій державі з'явиться конкурентний ринок річкових перевезень вантажів. За підрахунками Міністерства інфраструктури, це дозволить збільшити вантажопотік до 30 млн тонн на рік і створити економічний ефект для держави в обсязі близько 13-16 млрд грн щорічно», - підкреслили в ОП.

Очікується, що збільшення вантажних перевезень річкою допоможе вберегти від руйнування автодороги і заощадити державні кошти на ремонті дорожнього покриття.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про внутрішній водний транспорт 3 грудня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО