У ЦГЗ назвали можливі причини появи нового штаму COVID-19

У Центрі громадського здоров'я озвучили два можливих варіанти появи нового штаму коронавірусу SARS-CoV-2, який поширюється у Великобританії та інших країнах.

Про це йдеться на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ.

Перше пояснення - новий штам коронавірусу міг утворитися через інфекцію у пацієнта із імуносупресією, тобто ослабленням імунітету. Така тривала інфекція, як пояснюють в ЦГЗ, може привести до накопичення мутацій з підвищеною швидкістю.

Мутація коронавірусу також могла статися через захворювання тварин. Вчені володіють даними про те, що шиповий протеїн нового виду коронавірусу має схожість зі штамом вірусу, який виявили у норок із Данії.

«На сьогодні немає ознак підвищеної тяжкості інфекції (або смертності), пов'язаних із цим варіантом SARS-CoV-2. Так само поки що немає доказів того, що він впливає на дію вакцини або лікування», - підкреслили в ЦГЗ.

Відзначимо, раніше МОЗ Італії повідомив про виявлення в країні пацієнта, зараженого мутацією коронавірусу з Британії.

При цьому лікарі в Італії заявили, що нова мутація не більше летальна, ніж «класичний» COVID-19, але значно легше передається. Водночас розроблені вакцини проти коронавірусу, за даними італійських фахівців, працюють і проти «британського» COVID.

Нагадаємо, через новий штам коронавірусу прем'єр Борис Джонсон скликав екстрене засідання. На ньому, в тому числі обговорять закриття авіасполучення з іншими країнами.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО